Om

Hej!

För mig handlar manusarbetet om en kombination av ensamt arbete och samarbeten. Jag tror att man blir smartare och modigare och roligare ihop med andra. Framför allt har man roligare.

Samtidigt kan man ibland behöva backa undan för att formulera sig. Och det är inte helt sällan en idé eller lösningen på ett problem i manus dyker upp under promenad med hunden eller under en löprunda.

Jag har skrivit manus för film och TV sedan nittonhundratalet. Under PRODUKTIONER kan du se sådana jag varit inblandad i.

Ibland tar jag fram egna idéer, tillsammans med andra eller själv,  ibland hamnar jag i hårt mallade uppdrag. Några gånger kommer en producent med en idébeskrivning i stil med ”något kul om vänskap, kanske med dockor”. Andra gånger får jag en bunt böcker i knät och uppgiften är att göra om dem till film eller TV. Ibland sitter jag i en redaktion och spånar och ibland skriver jag själv i månader. Uppdragen sträcker sig från animation och dockor till ”köttisar”, som dockspelarna kallar skådespelare. Från flams till gråtscener. Från fasa till fars.

Förutom att skriva manus håller jag kurser och workshops. Jag har regisserat, skrivit copy och informationstexter. Ibland gör jag något speakerjobb och någon gång har jag svischat förbi framför kameran.

Jag har jobbat med de största produktionsbolagen i Sverige och i internationella samproduktioner.

Ibland tar det emot att skriva, att börja, att fortsätta, att slutföra; allt kan kännas lika motigt. Då brukar jag försöka tänka på vad andra har för jobb. Genast går det mycket lättare. Jag älskar verkligen det jag gör på dagarna.