Bajsfilmen – Dolores & Gunellens värld

FuSizeRenderIgår var det galapremiär på ”Bajsfilmen – Dolores och Gunellens värld”. Fantastiskt roligt med massor av barn och deras föräldrar. Det skrattades åt bajskorvar i badmössor, skakades på huvudena åt fåfänga försök att lösa konflikter med våld, blinkades tårögt när hunden Topsy kilade vidare och viskades oroligt när varulvar och spöken skred över duken på biografen Park.

Som manusförfattare är det alltid lika fantastiskt att vända sig om en bit in i filmen och titta på publiken. Skratt och fasa i ansiktena, tårar i ögonen av rörelse och sorg. Om jag fick dela ut ett filmpris skulle det gå till biopubliken för att de kommer och känner med i det vi gör. Som någon sorts ringa tack för förtroendet och privilegiet att få stöka med deras känslor en stund i biomörkret.

Den 12 är det premiär av ”Bajsfilmen” för biopubliken. Alltså riktig premiär.