Pitch

Pitch

För att få en pitch att funka måste en koka ned sin historia till de avgörande momenten. För att kunna koka ned sin historia måste en kunna den utan och innan. Timmarna innan handlar om att bearbeta det en redan arbetat ihop. Läsa och läsa och läsa igen. Och sen skriva om inne i huvudet, fast replikerna blir ens egna istället för karaktärernas. Jag har kommit på mig själv att gå och muttra fraser som jag tycker funkar just innan en pitch.

Det känns lite som att spela med Skandalites; inte direkt nervöst mer spänd förväntan. Och precis som just innan en spelning med bandet, finns det ju egentligen inget mer man kan göra. Nu ska det sitta, nu ska det finnas där. Och sen, när det är dags, så går en på gehör i alla fall. Det blir ett samtal istället för en presentation.

Idag pitchade jag en bra grej ihop med Lena Ollmark. Imorgon ska jag spela med Skandalites i Uppsala. Se där hur nära världarna ligger varandra.