Min bror kollokungen

 


test23832_440”Min bror Kollokungen” är en serie för hela familjen.  Den handlar om att vara mellanbarn i en familj där storebror har ett handikapp. Och om några av de steg en måste ta för att kunna gå vidare från barndomen. Och lite annat som händer en sommar när en är tolv. Det blir roligt och sorgligt och rörande och någon gång lite läskigt också. Inspelningen börjar i juni.

Jag känner mig omåttligt stolt över serien som Anders Sparring, Ditta Bongenhielm och jag har skapat tillsammans med Anna Croneman. Nu tar Kicki Kjellin och Jonas Westbom varsamt rodret som regissörer. En fantastisk cast och grymma människor i alla led.

Det är en svindlande känsla, den att fantisera ihop och bygga en hel värld och folket i den med några fina vänner. Att sen se hur det får liv i andra människor. Överhöra folk prata om personer och platser som bara funnits i våra huvuden som om de var på riktigt. Och hur de sen i sin tur gör det de älskar att göra, vilket skickar ut vår värld i världen till ytterligare andra, små och stora.

Några krumelurer på ett lapp över en kaffe för flera år sen blir till känslor i någon annan. Någon som jag aldrig mött och aldrig kommer att möta, men som jag bidragit till att träffa.