Vinyl

Skärmavbild 2016-02-16 kl. 09.26.05

Vinyl. ep 1 på HBO.

Scorceses-70-tal. Skitig rock och kanyler. Misär och glamour. Uppgång och fall och pånyttfödelse. Fullständigt förfall. Förtrollande.

Världens bästa – gratis!

Skärmavbild 2016-02-09 kl. 05.28.49”Min bror Kollokungen” handlar om tolvåriga Sonja som är mellansyster i en familj där äldsta barnet Harry har autism. Den handlar också om att rädda sin mamma från farliga kor,  om att baka tillsammans med en irriterande kompis, om att paddla och om kottkrig. Sommarbio i en lada, om folköl och cigg fast en inte vill, om lögner som tar kropp, om att hitta ett eget hus och om att tappa bort sin lilla storebror på Sveriges största loppis. Det är helt enkelt en väldigt bra TV-serie för hela familjen.

Fram till och med den 8 mars /Krossa patriarkatet/ kan en se hela serien på fantastiska SVT-play.

 

Bajsfilmen – Dolores & Gunellens värld

FuSizeRenderIgår var det galapremiär på ”Bajsfilmen – Dolores och Gunellens värld”. Fantastiskt roligt med massor av barn och deras föräldrar. Det skrattades åt bajskorvar i badmössor, skakades på huvudena åt fåfänga försök att lösa konflikter med våld, blinkades tårögt när hunden Topsy kilade vidare och viskades oroligt när varulvar och spöken skred över duken på biografen Park.

Som manusförfattare är det alltid lika fantastiskt att vända sig om en bit in i filmen och titta på publiken. Skratt och fasa i ansiktena, tårar i ögonen av rörelse och sorg. Om jag fick dela ut ett filmpris skulle det gå till biopubliken för att de kommer och känner med i det vi gör. Som någon sorts ringa tack för förtroendet och privilegiet att få stöka med deras känslor en stund i biomörkret.

Den 12 är det premiär av ”Bajsfilmen” för biopubliken. Alltså riktig premiär.